Εκδήλωση για την παραβατικότητα του Κ.Ο.Κ και τα τροχαία δυστυχήματα.

 

Εκδήλωση για την παραβατικότητα του Κ.Ο.Κ και τα τροχαία δυστυχήματα.

 

Την Πέμπτη 9-3-2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Ανδραβίδας Ηλείας, ημερίδα με θέμα την παραβατικότητα του Κ.Ο.Κ και τα τροχαία δυστυχήματα.

Στην εκδήλωση που διοργάνωσαν ο τομεάρχης των ΑΝ.ΕΛ στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης Καπατσούλιας Νίκος,  ο Καγκελάρης Γεράσιμος και ο Πρόεδρο της ΟΕΠΕ Ηλείας και μέλος του Εθν. Συμβουλίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Τσιλιμίγκρας Παναγιώτης, το δικό της μήνυμα έστειλε η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων μέσω του μέλους Μυλωνάκη Χρήστου.  

Για μας, στη Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η ασφαλής οδήγηση και η κυκλοφοριακή αγωγή είναι πρωτίστως θέμα παιδείας. Η σωστή ενημέρωση και η εκπαίδευση σε θέματα οδικής ασφάλειας και τήρησης των κανόνων, αποτελεί χρέος της Πολιτείας. Και σε αυτό πρέπει να συμβάλουν όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Από το αρμόδιο υπουργείο μεταφορών, με τις ουσιαστικές αλλαγές που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό στην εκπαίδευση των νέων οδηγών, μέχρι την τοπική αυτοδιοίκηση. Και βεβαίως το υπουργείο Παιδείας, που πρέπει να παίξει κεντρικό ρόλο, εντάσσοντας στα προγράμματά του την εκπαίδευση οδικής συμπεριφοράς και διοργανώνοντας συνεχώς εκδηλώσεις για τη σωστή ενημέρωση των παιδιών.

Ταυτοχρόνως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ασφαλής οδήγηση αποτελεί και χρέος του καθενός ξεχωριστά. Όλοι πρέπει να συμβάλουμε ώστε να γίνουν οι δρόμοι μας πιο ασφαλείς. Δρόμοι που θα μας γυρίζουν πίσω στις οικογένειες μας και στους ανθρώπους που μας περιμένουν.